Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е провел в неделя откровени,

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е провел в неделя откровени,
Коментари Харесай

Блинкън провел конструктивни разговори в Китай

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън е провел в неделя " откровени, основни и градивни "  разговори с китайския външен министър Цин Ган в Пекин. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира известие на Държавния департамент на Съединени американски щати.

" Министърът акцентира значимостта на дипломацията и поддържането на отворени канали за връзка по целия набор от въпроси, с цел да се понижи рискът от неправилно разбиране и неверни калкулации ", сподели представителят на Държавния департамент Матю Милър.

Блинкън е поканил Цин във Вашингтон, с цел да продължат полемиките.

Припомняме, че дни преди визитата на Блинкън, Китай прикани Съединените щати да спрат да се месят в делата му и да накърняват сигурността му.  Това се случи тъкмо в телефонен диалог на Ган с Блинкън.

Цин настоя пред Блинкън да почита главните опасения на Китай, като въпроса с Тайван, в опит да спре влошаващите се връзки сред двете суперсили.

Блинкън акцентира нуждата от връзка, " с цел да се избегнат недоразумения и спорове ", и съобщи, че Съединени американски щати ще продължат да повдигат въпроси, предизвикващи безпокойствие, както и такива, свързани с евентуално съдействие с Китай.

Това беше първото посещаване в Китай на върховен посланик на Вашингтон от пет години насам и най-високопоставената аудиенция на представител на администрацията на американския президент Джо Байдън, която имаше пререкания с Пекин по редица въпроси - от обвинявания в шпионаж до спор по отношение на полупроводниците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР